Decon stärker sin utvecklingskraft

Impilo förvärvar Decon

Juni 29, 2023 – Impilo har förvärvat en majoritetsandel i Decon Wheel AB ("Decon"), en utvecklare och tillverkare av högkvalitativa eldrivna hjälpmedel för manuella rullstolar, från bolagets grundare. Grundarna kommer att kvarstå som betydande minoritetsägare efter förvärvet. Parallellt med Impilos investering i Decon kommer Decon att förvärva sin långsiktiga partner, Mobility Products, i Nederländerna.

Decon grundades 1989 i Hyltebruk, Sverige. Företaget har cirka 40 anställda med en försäljning på SEK 124m under 2022. Decon utvecklar, monterar och distribuerar högkvalitativa eldrivna hjälpmedel för rullstolar. Med sin användar-centrerade utvecklingsprocess, hjälper Decon’s lösningar brukare med funktionsnedsättningar att leva ett mer aktivt liv och därigenom skapa frihet i deras vardag. Företaget har sin produktionsanläggning i Hyltebruk, samt ett distributörsnätverk i över 25 länder.

Decon är väl positionerat att möta den ökande efterfrågan på eldrivna hjälpmedel för rullstolar runtom Europa genom att dra nytta av bolagets högkvalitativa produkterbjudande, kundservice och distributörsnätverk. Ledningen för Decon kommer att förbli intakt, med VD Magnus Jacobsson, efter transaktionen.

"Vi anser att Impilos erfarenhet inom hälsovårdssektorn gör dem till den ideala partnern för att stötta Decon’s tillväxtresa. Vi ser fram emot att arbeta nära tillsammans med Impilo och ligga i framkant gällande eldrivna hjälpmedel för rullstolar. Genom partnerskapet med Impilo kommer vi fortsätta att investera och växa Decon i nya och befintliga marknader"
Magnus Jakobsson, Vd Decon

 

"Som en långsiktig och engagerad ägare av bolag inom hälsovårdssektorn är vi på Impilo stolta över detta partnerskap med Decon. Decon är en intressant investering för Impilo där bolagets innovativa elektriska hjälpmedel för rullstolar är unikt positionerade för att underlätta för brukare med funktionsnedsättningar att skapa frihet i deras vardag. Vi ser fram emot att stötta ledningen och Decon i deras resa framåt"
Carolina Oscarius Dahl, partner på Impilo

 

Parterna har kommit överens om att inte tillkännage några transaktionsdetaljer. Transaktionen förväntas stänga efter sommaren 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Jakobsson, VD och grundare av Decon, +46 703 498 110, magnus@decon.se

Carolina Oscarius Dahl, Partner på Impilo, +46 708 633 358, carolina.oscarius.dahl@impilo.se

Mannheimer Swartling, PwC, OPX Partners, Raison, och Marsh har varit rådgivare till Impilo.

 

Om Decon

Decon grundades 1989 i Hyltebruk, Sverige. Företaget har cirka 40 anställda med en försäljning på SEK 124m under 2022. Decon utvecklar, monterar och distribuerar högkvalitativa eldrivna hjälpmedel för manuella rullstolar som hjälper brukare med funktionsnedsättningar att leva ett mer aktivt liv. Företaget har sin produktionsanläggning i Hyltebruk, varifrån de betjänar ett distributörsnätverk i över 25 länder. Läs mer om Decon på www.decon.se  

Om Impilo

Impilo är ett nordiskt investeringsbolag som fokuserar på långsiktiga investeringar i hållbara hälso- och sjukvårdsföretag som är verksamma inom läkemedel, medicinsk teknik, hälso- och sjukvårdstjänster och andra hälsorelaterade områden. Impilo strävar efter att öka värdet på sina investeringar genom ett långsiktigt aktivt ägande. Impilo har en väldiversifierad portfölj av investeringar och har sedan starten 2017 tagit in cirka SEK 10 miljarder i kapital från ledande nordiska och internationella investerare. Förvärvet av Decon markerar Impilos 12:e investering inom hälsovårdssektorn. Lär dig mer om Impilo på www.impilo.se.

Impilo förvärvar Decon

Vi söker montörer

21 augusti 2023

Vill du vara med och skapa ökad frihet för människor med nedsatt funktion. Decon har stark tillväxt och kommer utöka produktionen. Vi söker därför montör som kan bidra till vårt kompetenta och mångsidiga team.

Decon startar nytt samarbete med den digitala plattformen Faster Forward

17 augusti 2022

Vi jobbar med att öka livskvalitén för alla rullstolsburna människor. Samarbetet med Faster Forward innebär ett riktat fokus mot aktiva brukare där vi ser tydliga synergier till att skapa en bättre kundupplevelse. Tillsammans kommer vi kunna motverka förslitningsskador så brukaren kan behålla en aktiv livsstil över tid. Tillsammans kommer vi kunna skapa förutsättningarna för ökad frihet