Decon får starkare fotfäste i Europa

Decon stärker partnerskapet med Mobility Products

29e Juni, 2023 - Decon och Mobility Products (sammanslaget “Decon Mobility”) kommer att stärka sitt långsiktiga samarbete genom att Decon har förvärvat Mobility Products.

Decon Mobility är väl positionerat att möta den ökande efterfrågan på eldrivna hjälpmedel för rullstolar runtom Europa genom att dra nytta av bolagets högkvalitativa produkterbjudande, kundservice och distributörsnätverk.

Både Decon och Mobility Products ledningar kommer att förbli intakta och fortsätta att verka enskilt i deras respektive länder och, genom ett stärkt samarbete, säkra en högkvalitativ produktportfölj och ett starkt serviceerbjudande för deras kunder på den europeiska marknaden.

I samband med Decon och Mobility Products stärkta långsiktiga partnerskap har Impilo, ett nordiskt investeringsbolag som fokuserar på långsiktiga investeringar i hållbara hälso- och sjukvårdsföretag, klivit in som delägare tillsammans med Decon och Mobility Products nuvarande ägare.

Parterna har kommit överens om att inte tillkännage några transaktionsdetaljer. Transaktionen förväntas stänga efter sommaren 2023.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Jakobsson, VD och grundare av Decon, +46 703 498 110, magnus@decon.se

Gerard Westra, VD och grundare av Mobility Products, +31(0)6-46034224, g.westra@mobilityproducts.nl

 

Om Decon

Decon grundades 1989 i Hyltebruk, Sverige. Företaget har cirka 40 anställda med en försäljning på SEK 124m under 2022. Decon utvecklar, monterar och distribuerar högkvalitativa eldrivna hjälpmedel för manuella rullstolar som hjälper brukare med funktionsnedsättningar att leva ett mer aktivt liv. Företaget har sin produktionsanläggning i Hyltebruk, varifrån de betjänar ett distributörsnätverk i över 25 länder. Läs mer om Decon på www.decon.se 

 

Om Mobility Products

Mobility Products grundades 2007 i Roden, Nederländerna och har c. 15 anställda. Mobility Products är en distributör av eldrivna hjälpmedel för rullstolar i Nederländerna, med en ökande närvaro i Tyskland, Schweiz och Belgien. Läs mer om Mobility Products på www.mobilityproducts.nl/

Decon stärker partnerskapet med Mobility Products

Vi välkomnar Mattias Lundin som den nya VD:n för Decon Group.

09 juli 2024

Decon Group befinner sig i en expansionsfas och har betydande marknadstillväxt. För att strategiskt fortsätta driva marknadstillväxten inom hjälpmedelsindustrin är vi glada att kunna meddela utnämningen av Mattias Lundin som ny VD för Decon Group.

Vi söker montörer

21 augusti 2023

Vill du vara med och skapa ökad frihet för människor med nedsatt funktion. Decon har stark tillväxt och kommer utöka produktionen. Vi söker därför montör som kan bidra till vårt kompetenta och mångsidiga team.

Impilo förvärvar Decon

29 juni 2023

Impilo har förvärvat en majoritetsandel i Decon Wheel AB ("Decon"), en utvecklare och tillverkare av högkvalitativa eldrivna hjälpmedel för manuella rullstolar, från bolagets grundare. Grundarna kommer att kvarstå som betydande minoritetsägare efter förvärvet. Parallellt med Impilos investering i Decon kommer Decon att förvärva sin långsiktiga partner, Mobility Products, i Nederländerna.